(+34) 618 069 690
Search more

4 anledningar till att köpa ett garage som investering

Posted on by Caroline Bjälstam

Att investera pengar i garageplatser har blivit ett mycket intressant alternativ för investerare. I dagens läge är garage högt uppe på listan för investerare då de säljs för extremt låga priser. En annan anledning är att efterfrågan på garageplatser konstant ökar, framför allt i de större städerna där det är svårt att finna parkering på grund av allt mer trafik.


Om vi köper en garageplats för att sedan hyra ut är det viktigt att veta vilka är de bakomliggande orsakerna som påverkar efterfrågan.

 

  • Problem att parkera på grund av allt mer trafik.
  • Kostnader för statlig parkering.
  • Att man vill skydda sin bil från skador och inbrott.

Om du är intresserad av att investera i en garageplats, är det viktigt att köpa ett garage som ligger i stadens centrum, gärna i närheten av äldre byggnader där det finns ont om parkering och där det finns mycket folk i rörelse.

Av vilka anledningar ska jag köpa en garageplats?

  1. Pris

En garageplats är mycket billigare än de flesta fastigheter. Vi kan hitta garageplatser i centrum i stora städer som Barcelona, Madrid, Valencia och Alicante, till ett oftast lägre pris än 15.000 euro. Även om garageplatserna är något dyrare i dessa storstäder, brukar de inte vara svårt att hitta en person som vill hyra, eller varför inte sälja dyrare. Bankerna har en hel del garageplatser till salu och det kan vara värt att se om det finns en garageplats till salu i just din stad.

 

  1. Finansiering 

Det vanligaste är att man köper en garageplats utan finansiering. Skulle du behöva låna för att köpa ett garage, är det stor chans att du får låna från banken då beloppet inte är så högt.

3. Lönsamhet

Som vi har nämnt ovan, finns det stor efterfrågan på just garage som ligger centralt och där det är svårt att hitta parkering. Om du köper ett garage som ligger bra beläget, kan du hyra ut det relativt lätt och därigenom få in pengar varje månad. Dessutom är uthyrning av garageplatser inte påverkat av hyreslagen (Ley de Arrendamientos Urbanas), vilket gör att vi kan avsluta kontraktet när vi vill.

  1. Underhållning

Utgifterna för ett garage är mycket lägre än för en lägenhet, även om vi måste räkna med vissa utgifter som exempelvis fastighetsskatt (IBI, Impuestos de Biens Inmuebles),

 


0 comments

Comments are closed.