(+34) 618 069 690
Search more

Albir (Alicante), Spanien

Posted on by Caroline Bjälstam

Albir är en liten by som ligger mellan Benidorm och Altea. Det tillhör Alfaz del Pi, även om man skulle kunna tro att det är en helt separat by då själva staden Alfaz del Pi ligger ca 6 km från stranden. Albir är ett  perfekt ställe för de som gillar att ta det lugnt och slippa trängas på stränderna som i Benidorm. Till skillnad från sandstränderna i Benidorm (Playa de Levante och Playa de Poniente), har albirstranden sten. Det har kanske både för-och nackdelar men vill man slippa sand över hela kroppen, är detta ett ypperligt alternativ.

Längs strandpromenaden kan du enkelt promenera från Albir bort till Altea och njuta av den mysiga båthamnen samt restauranger. I både Albir och Altea, finns ett stort utbud av restauranger. Det finns restauranger som serverar typiskt spansk mat men även andra alternativ med internationella smaker från jordens alla hörn. Jag är säker på att du hittar något som passar under din vistelse i Albir.

Albir har ett ypperligt läge. Det går enkelt att ta sig till både Benidorm och Altea med buss. Tågstationen ligger inte heller långt bort och man kan besöka Alicante över dagen men även norr över som tex Denia.

Om du tycker om att promenera, finns en vacker promenadslinga upp till den gamla fyren. Det sägs att man kan skåda delfiner om vädret är riktigt klart. Jag har själv aldrig sett delfiner men jag har kunnat se bort till Ibiza en gång då himlen var helt klarblå. Gillar du lite häftigare tempo, kan du klättra upp till masten i Albir. Utsikten är helt fantastisk. Det tar ca 1,3o h att komma sig upp och ner. Väl där uppe, om man nu känner för det, kan man fortsätta promenaden bort till Benidorm. Ja, alternativen är många och man kan enkelt välja det man känner att man orkar med. Kanske vill man bara sitta och njuta på stranden eller på ett av de många caféer som Albir erbjuder.

Från Albir kan kan även ta sig upp till Polop och Guadalest. Guadalest är en liten bergsby med ett kapell mitt uppe på toppen. Det är bara ett måste om man är här på besök.

Vill man ha härliga sandstränder skulle jag rekommendera Villajoyosa, som inte ligger långt borta eller varför inte Calpe. Ja, alternativen är många.

Har du frågor gällande Albir, är du hjärtligt välkommen att höra av dig till mig.

Med vänliga hälsningar,

Caroline Bjälstam


0 comments

Comments are closed.