(+34) 618 069 690
Search more

Allt fler svenskar köper i Alfáz del pi (playa de Albir)

Posted on by Caroline Bjälstam

Alfáz del Pi är en liten by som ligger mellan Benidorm och Altea. Det bor många utlänningar här och det är en  av världens största kolonier för norrmänn. Förutom norrmän har även engelsmän och holländare hittat hit.

När jag flyttade till Alfáz del Pi sommaren 2007, var det inte många svenskar som bodde här och/eller hade semesterboende. Jag lärde snabbt känna de flesta svenskar i området. Ja, Alfaz del Pí är ju inte speciellt stort. Under de två senaste åren har jag dock sett ett antal svenskregistrerade bilar och hör svenska titt som tätt i de matvarubutikerna som säljer svensk mat och andra skandinaviska produkter. Det verkar som om det numera inte bara är norrmän, holländare och engelsmän som har fått upp ögonen för denna pärla i medelhavet.

Jag tror att Alfáz del Pi och Albir länge har varit ett okänt resmål för många svenskar. Själv hade jag aldrig hört talas om denna by när jag flyttade hit utan flyttade hit på grund av arbete.

Jag tror att det är många svenskar som numera väljer denna region för att det inte är så bebyggt som exempelvis Torrevieja. Det finns härliga vandringsleder om man gillar berg och natur och det är förvånansvärt grönt om man jämför med Alicante och Torrevieja. Det ligger också väldigt nära stränderna i Benidorm, Calpe, Villajoyosa  och Altea.

 


0 comments

Comments are closed.