(+34) 618 069 690
Search more

Fastighetsportal eller mäklare på plats?

Posted on by Caroline Bjälstam

Att leta efter en bostad i Spanien, kräver stort tålamod. Jag kan själv tycka att det är viktigt att besöka de olika orterna där man kan tänka sig att köpa en fastighet, innan man bestämmer sig. Det beror självklart också på hur mycket man vill spendera  på sin semesterbostad. Albir och Altea, är två fantastiska orter som fortfarande ligger lite i skymundan för många svenskar. Det är dyrare än exempelvis Torrevieja men värt att besöka innan man tar ett beslut om ort.

Sökandet börjar oftast på internet, där man i lugn o ro leta efter intressante objekt. Alla mäklarfirmor har sina egna hemsidor med fastigheter, vilket gör att köparen kan få en första inblick i vad som finns. Jag rekommenderar personligen att leta upp en mäklarfirma som hjälper dig att hitta din drömbostad i Spanien. De flesta bokar möten med 5-6 mäklare på samma ort, istället för att i lugn och ro åka runt med en mäklare. De flesta mäklarfirmor har ett gott samarbete och kommissionen delas mellan parterna, utan att detta påverkar kunden. Om du har tid är det bästa att besöka en mäklare på plats, så att du också känner dig säker.

För de som har mindre tid och vill söka av ett område, är fastighetsportalerna ett utmärkt verktyg. Om vi tex vill köpa en lägenhet i Albir, kan vi enkelt göra en sökning på internet efter pris, antal sovrum etc och sedan filtrera vilka objekt som är intressanta. Om vi hittar ett intressant objekt kan vi enkelt fylla i formuläret och ansöka om ett besök.

Om ni har vägarna förbi Albir (Alfaz del Pi), Alicante besök oss gärna på Calle Mozart 9 (Albir).

 


0 comments

Comments are closed.