(+34) 618 069 690
Search more

Hur går jag tillväga om jag önskar köpa ett bankåtertag?

Posted on by Caroline Bjälstam

1. Sök efter bostäder och leta efter information 

Antingen kan du leta efter objekt på ett utav de många portaler som bankerna har eller besöka banken direkt. Du kan också kontakta en mäklare som har samarbete med mer än en bank och därigenom få tillgång till ett större utbud av bostäder. Om du är intresserad av bankåtertag men ännu inte har funnit ett objekt som passar dig, kan du låta oss registrar dig, utan förpliktelser. Det är viktigt att du signerar ett dokument (Ley de protección de datos), som innebär att vi skyddar din identitet samt ger banken tillåtelse att kontakta dig via telefon och email, om det dyker upp intressanta objekt. Detta dokument digitaliseras hos banken och ger dig rätt att bli uppringd. Dokumentet behöver bara skrivas under en gång per bank, oavsett hur många bostäder du väljer att titta på.

När banken har mottagit dokumentet underskrivet, registreras det i bankens databas och de kontaktar dig direkt om det dyker upp ett objekt som kan vara av intresse.

 

  1.  Besöka bostaden

Om du har hittat en bostad som verkar intressant är det dags att boka in ett besök. Det kan ibland vara svårt att avgöra hur huset ser ut och de flesta vill besöka bostaden innan de bestämmer sig för att köpa. Det händer ibland att klienter väljer att köpa en bostad utan att ha besökt den.

 

  1. Lämna en offert

Om du önskar köpa fastigheten, kan du genom oss skicka en offert till banken, eller lämna en offert direkt. Även om priserna på fastigheterna i Spanien är prissatta av bankerna, kan köparen lämna en offert som är lägre än det utsatta priset. Offerten studeras av banken och blir antingen godkänd eller inte.

 

  1. Finansiering

Finansiering är en personlig bit. En del klienter väljer att ta lån i sitt hemland, vissa behöver inte låna pengar och andra väljer att ansöka om finansiering av den banken som säljer fastigheten. Vi rekommenderar att alltid förhandla om räntan då det i de flesta fall går att få ner differentialen som banken har satt. De flesta banker kommer att försöka sälja diverse försäkringar och säga att det är ett måste om du vill ta lån via dem. Ingenting är ett måste men det kan hända att differentialen blir lägre om du tecknar en husförsäkring och livförsäkring via banken.

    5. Köp av fastigheten

När offerten har blivit godkänd av banken, förbereds alla dokument inför notarien. Det som är viktigt att tänka på är att man “köper det man ser”. Det står alltid i lagfarten när man köper ett bankobjekt att man köper det man ser, dvs man kan inte komma i efterhand och reklamera så kallade “dolda fel”.

 

 


0 comments

Comments are closed.