(+34) 618 069 690
Search more

Mäklare och fastigheter från banker

Posted on by Caroline Bjälstam

När man väl har bestämt sig för att köpa en bostad i Spanien  är det självklart att man vill kunna göra ett så bra klipp som möjligt och många ställer sig frågan var man kan hitta riktigt billiga lägenheter eller hus? Vi skulle varmt rekommendera att ta en extra titt på de fastigheter som bankerna har i sitt sortiment. 

Fastigheterna som bankerna har härstammar från bankövertag och säljs oftast till ett betydligt lägre pris än marknadsvärdet. Oftast handlar det om billiga fastigheter som eventuellt behöver renoveras. Det positiva med detta är att vi verkligen har chansen att få vår drömbostad då vi kan lägga mellanskillnaden på renovering. Priset kan vara betydligt lägre om fastigheten behöver renoveras.

Om du hittar en fastighet från en bank som du önskar köpa, ger banken generösa lånevillkor och du kan låna upp till 80% av priset. (Om det handlar om en fastighet från banken).

Det finns mäklarfirmor med egen hemsida som har fått möjligheten att sälja bankobjekt efter godkännande från banken. Det är endast seriösa mäklarfirmor som får möjligheten att sälja bankobjekt då ett antal dokument måste kontrolleras innan man blir godkänd.

Vid kustbanden,  Costa del Sol, Costa de Almería, Costa Cálida, Costa Blanca, Costa de Valencia och Costa Azahar har bankerna ett stort utbud av fastigheter. Här finns chansen att hitta bostäder med upp till 50% prisreducering. Utbudet är stort och chansen är stor att hitta den perfekta drömbostaden, antingen som första hem eller semesterbostad.

Om du kontaktar oss personligen kan vi enkelt titta igenom vårt sortiment av bankövertag. Vi har direktkontakt med bankerna och priset är detsamma som om du skulle kontakta banken direkt. Vi hjälper dig att förhandla med banken. Det är självklart att man  ska försöka pruta på priset även om det oftast redan är rejält sänkt. Viktigt att tänka på är de riktigt billiga bostäderna kan säljas samma dag som de läggs ut på hemsidan. Oftast står det “reservado”, vilket innebär att det är någon som har lämnat en handpenning. När lagfarten är undertecknad tas bostaden bort från bankens hemsida.

I bankens sortiment finns begagnade bostäder och fastigheter som är helt nybyggda. Just nu har vi tillgång till fastigheter från Banco Sabadell, Cajamar, Bankia och Sareb.

Om du är intresserad av att titta närmre på ett bankövertag kontakt gärna oss på info@villasalsol.com så hjälper vi er. Vi har endast ett fåtal objekt ute på vår hemsida www.villasalsol.com men har tillgång till flera tusen objekt i hela Spanien tack vare vårt samarbete med Banco Sabadell, Bankia, Cajamar och Sareb.  De flesta skandinaver väljer kustbanden, framför allt Costa del Sol och Costa Blanca.

 

 


0 comments

Comments are closed.