(+34) 618 069 690
Search more

Spansk info

Posted on by Caroline Bjälstam

Å skaffe seg tillatelser og papirer i Spania skaper ofte frustrasjon og virke ikke alltid like lett. Vet man hvordan det fungerer og man kan forberede seg litt så blir det enklere. Snakker du spansk vil dette hjelpe deg mye pa veien. Skal du vaere har i mer enn 182 dager må du søke  om residencia.

NIE

Dette er et spansk identifikasjonsnummer for utlendinger. Den letteste måten å søke NIE på, er å levere inn søknad på den nasjonale politistasjonen og hente etter 1-3 uker. Hvis man må ha NIE raskt kan man reise til Alicante og få det samma dag.

Du må ha NIE när du skal kjope bolig eller bil, ta lån, starta firme, registrera deg i Seguridad Social. Seguridad Social er den spanska folketrygden.

Folktrygden

Pensjonist må ha et E-121 skjema fra trygdekontoret i ditt hjemland og du må ha søkt om residencia for å bli meldt in i spanske folktrygden (Seguridad Social)

Empadronamiento (Padron)

Som resident er du pliktet til å registrere deg så du kan benytte de kommunale tjenstene. Du mottar  et bostedsbevis som bevitner at du horer til i kommunen

Testamente

Det er en fordel å ha spansk testamente om du har eiendeler i Spania (hus, bil, bankkonto). Ett testamente gjør  det alltid lettere å ordne et arveoppgjør. Det er nødvandig å ta kontakt med en spansk adokat som kan skrive testamente

27 april 2017 – Albir

 

 


0 comments

Comments are closed.