(+34) 618 069 690
Sök mer

Mäklare Marbella

Publicerat den av Caroline Bjälstam

Jag sitter just nu på mitt hotellrum i Marbella och funderar vad jag ska skriva om. För det mesta brukar jag skriva blogginlägg med lärorik information för mina köpare på både engelska och svenska men idag tänkte jag att jag skulle skriva något mer personligt.

Mitt namn är Caroline Bjälstam och jag har sedan 2004 bott i Spanien, 14 år är ganska lång tid. Jag har mina studier från Sverige med en magisterexamen i Internationellt företagande. Under nästan 10 år arbetade jag inom det spanska bankväsendet där jag lärde mig oerhört mycket. Jag sålde bland annat hus och lägenheter som banken hade tagit tillbaka och var med genom hela processen.

I december 2014 sa jag upp mig från jobbet och bestämde mig för att jag istället skulle hjälpa klienter att hitta sina drömhus i Spanien. Jag har mitt fasta kontor i Albir (Alfaz del Pi), norr om Alicante men jag erbjuder även mina tjänster på andra platser runt om i Spanien. När jag skriver andra platser så är det mest i Alicanteregionen. Jag har etablerat kontakt med seriösa mäklare i Torrevieja och Alicante som gör att jag lätt för tillgång till deras utbud. Det viktigaste för mig är att kunden beskriver vad han/hon letar efter och sedan göra jag mina sökningar och tar kontakt med olika mäklare. På detta vis behöver de inte själva kontakta 5-6 olika mäklare utan jag gör det åt klienten. Det blir ingen merkostnad för kunden då mäklare delar sinsemellan. Ibland händer det att vi är 3 mäklare inblandade i samma husaffär men detta påverkar inte köparen.

Så kan jag hjälpa en köpare att hitta ett hus i Marbella? Det låter kanske lite galet….Nu ligger Marbella nästan 60 mil från där jag har mitt kontor i Alfaz del Pi. Men svaret är ja, jag kan hjälpa en köpare att finna ett hus även här. Anledningen till att jag just nu befinner mig i Marbella är att jag fick förfrågan av mina klienter om jag kunde assistera dem även i Marbella.   Jag hade tidigare visat dem runt i Alfaz del Pi och Altea som är mina trakter men efter en resa längs kusten ner mot Costa del Sol så bestämde de sig för att Marbella var den plats där de ville köpa hus. Tillsammans satte vi igång att leta efter hus och lägenheter bland olika mäklare och på olika sökortaler. Jag har etablerat kontakt med 4 olika mäklare som vi ska träffa idag och imorgon och förhoppningsvis hittar vi ett hus eller lägenhet som mina klienter önskar köpa.

För mig är detta en helt ny och väldigt positiv erfarenhet som jag gärna gör om.


0 kommentarer

kommentarerna är stängda